Size bugün Halkın sağlıklı gıda yemesi için mücadele eden bir yerli kahramandan bahsetmek istiyorum.
Ben bir İlahiyatçı değilim İlahiyatçı olmadığımdan Ramazan'da yapılacak yapılmayacak işleri, ibadetleri, orucu bozan bozmayan halleri yazacak değilim.
Dünya nüfusunun artışı tarım alanlarının azalışı sağlık bir yaşam için ihtiyaç duyulan gıdanın yeterliliğinin sağlanması ciddi sorun olarak gözüküyor.
Tarımsal üretimde küçük Aile çiftliklerinin önemi ve devamlılığı konusunda yaptığım araştırma ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Anadolu' da tarım adlı araştırma yazımızın bu son bölümünde Cumhuriyetin kuruluşu ve yaklaşık üç çeyrek yüzyılı anlatmaya çalışacağım.
Yazımızın birinci bölümünde Selçuklu dönemi , ikinci bölünde Osmanlı döneminden bahsetmiş tımar sisteminden vaz geçilmesinin nedenleri ve iltizam usulü anlatılmıştık.
14. yüzyıl ile birlikte 600 yılı aşkın süre tarihte önemli yer almış olan Osmanlı İmparatorluğu’nda tarım ağırlıklı bir iktisadi hayat varlığını sürdürmüştür.
Anadolu’da yaşamış kadim medeniyetler Hititler, Frigler, Urartular, Lidyalılar dan buyana geçim kaynağı Hayvancılık ve tarımdır.
Birinci bölümde Süreç mevcut durumdaki gibi devam ederse köylülerimizin son köylüler olacağını ve bizim kuşağında köy derneklerinin son üyeleri olacağını belirtmiş,
Köy derneklerinin tarımsal kalkınma kooperatiflerine dönüştürülmesi, kırsal bölgelerde üretimi teşvik edecek ve köylüleri yeniden üretici hale ..
Ülkemizin 20 yüzyıla kadar bir tarım ülkesi olması dolaysıyla ülkemizde şehirlere göç dünyanın sanayileşmiş ülkelerine göre çok sonraları başladı…
Bu bağlantı sizi https://www.tarimdasondakika.com dışındaki bir siteye yönlendiriyor.